Trener slavnih otkriva svoje najbolje fitnes trikove i savete za ishranu

Magnus Lajgdbek radio je sa nekim od najvećih holivudskih zvezda kako bi im pomogao da dostignu savršenu formu za svoje uloge, od Justice League zvezda Bena Afleka i Gal Gadot, do Aleksandera Karsgarda iz Northman naslova.

U novom snimku na svom Youtube kanalu, Lajgdbek je odgovorio na seriju pitanja koja mu postavljaju ljudi putem društvenih mreža vezano za ključne stavke u njegovom pristupu treningu i ishrani.

Kada je upitan o njegovoj omiljenoj grickalici za poneti, slavni trener je istakao kako on pokušava da izbegne brze ugljene hidrate zamenivši ih dobrim proteinskim izvorom. „Sve od govedine, piletine, jaja, tofua, pa čak i proteinske štanglice“, izjavio je trener. „Protein je gradivni materijal našeg tkiva i mišića, tako da je krucijalno dobiti dovoljno proteina kako bi se održala mišićna masa i izbeglo uništenje iste koju sa mukom stičemo. Stoga, protein je najvažniji od svega, ali zatim tu su masti i ugljeni hidrati, koji su goriva našeg tela“.

Dok su se Lajgdbekove trening sesije sa Aleksandrom Skarsgardom za njegovu ulogu u Northman naslovu održavale rano ujutru, ovo nije nešto za šta on smatra da svako mora da radi. „Trenirajte kada god vam život to omogućuje i pravite rasporede u odnosu na vaše obaveze“, nastavio je trener. „Zaista nije bitno da li trenirate ujuru ili popodne. Sa tim na umu, ukoliko imate sve vreme na ovome svetu, ne postoji ništa loše startovanjem dana treningom, ukoliko smatrate da se to uklapa sa fizičkim i mentalnim standardom vašeg dana.“

Isto važi i za programiranje vaših vežbi: ukoliko trenirate samo dva puta nedeljno, onda trener savetuje da radite vežbe za celokupno telo tokom svake sesije. Ukoliko trenirate više od toga, onda možete startovati sa nešto više push/pull splitova. „Održavajte svoj kontinuitet, učinite trening delom svog života, pojavljujući se svake nedelje, što je najvažnija stvar u celoj priči“, zaključio je Lajgdbek.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group