Kako je bodibilding spasio jednom čoveku život i postao njegova najveća ljubav

Kao dete, Levi je bio maltretiran u školi i jedva je uspevao da izgradi kakvo takvo samopouzdanje, tako da je svoj komfor pronašao u hrani...

"Bio sam veoma stidljiv, nisam mogao da pričam kada sam okružen ljudima, nisam mogao da razgovaram sa ljudima", izjavio je ovaj čovek. U novoj epizodi serije koja se bavi transformacijama, Brand New Me, Levi se seća kako je "proždirao svoja osećanja", tokom tinejdžerskih dana i odrastanja, što je dovelo do konstantnog dodavanja kilaže i prednji po njegovo zdravlje. Sve do 32 godine, Leviju nije bilo baš potpuno jasno u koliko se zapravo ozbiljnoj situaciji nalazi.

"Došao sam do tačke kada sam se povremeno merio i jednostavno govorio da to mora biti greška vage", izjavio je. "Kada sam jedan dan bio na poslu, onesvestio sam se u kupatilu. Imao sam jak bol u grudima i otišao u bolnicu sledećeg dana, kako bih otrkio da je moj krvni pritisak otišao do plafona. Lekari su mi odradili EKG i dosnolvno mi rekli da će sledeća stavka biti masivni srčani udar. Tada sam pogledao istini u oči i saznao da sam težak preko 183 kg."

"Ponekada je potrebno da se dodatkne samo dno pre nego što bi se krenulo sa promenama", nastavio je Levi. "Stigao sam kući i uzeo svog unuka Juliana, posmatrajući ga, zakleo sam se ovom detetu da ću biti tu za njega kada god da mu budem potreban. Tog dana se sve promenilo."

Tokom sledeće tri godine, putem dijete i posvećenosti vežbanju svaki dan, Levi je izgubio ukupno 104 kg, što je više od pola njegove poslednje najveće telesne mase. On trenutno unosi u svoj organizam 3.900 kalorija svakodnevno, održavajući nivo visoke fizičke aktivnosti istovremeno. Ovo je u suštini postigao zbog svoje nove ljubavi otkrivene tokom treniranja - bodibildinga.

"Uvek sam bio fasciniran bodibildingom, posebno zbog toga što sam odrastao gledajući rvanje", objasnio je Levi. "Rekao sam ženi da želim da krenem sa fizičkim takmičenjen, stajaću u svom donjem vešu i pozirati! Prvo bodibilding takmičenje imao sam novembra meseca 2019. godine, dobro sam se pripremio, radio na svojoj dijeti i završio na nešto više od 79 kg. Visok sam 184 cm, tako da sam dobio veoma vitku i mršavu figuru. Zbog toga sam morao vratiti nešto kilograma nazad, kako bih zaokružio svoju težinu na komfornih 90 kilograma."

Poslednjih meseci, Levi je provodio po sat ipo u teretani svakoga dana, šest dana u nedelji. On trenutno može izvući 211 kg iz mrtvog dizanja i radi na tome da postepeno preko 226 kg, stigne do svog konačnog cilja od 265 kg.

"Kada idem da treniram, ukoliko imam loš dan, nikada to ne vratim nazad kući", zaključio je Levi. "Želim da budem najbolja verzija sebe, mentalno, fizički i emocionalno. Više nisam to sramežljivo dete kome nedostaje samopouzdanje. Jači sam nego što sam ikada u svom životu bio uprkos godinama i slobodno mogu reći da izgledam bolje nego što sam ikada izgledao, to znam i to posedujem."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group