Pogledajte kako je profesionalni atletičar ušao u elitni klub dizača tegova

Bivši profesionalni atleta i dvostruki olimpijac, Nik Simods, radio je naporno na svojim mišićima tokom poslednjih par godina...

On je nedavno želeo da demonstrira svoju novostečenu snagu, predstavljajući je novim snimkom putem ličnog YouTube kanala, na kome možemo videti ovog bivšeg trkača u pokušaju podizanja kombinovane težine od 454 kg, putem svih varijanti poverliftinga, kako bi zauzeo svoje mesto u "1.000-Pound" klubu.

Kako bi se motivisao, Simods je svoj pokušaj startovao nešto lakšim takmičenjem, čitavom procesu dodajući Isaka Kelera, koji mu se pridružio nakon što je njegovo mrtvo dizanje težine od 181 kg nedavno postao viralno. Simods i Keler su imali po tri šanse da podignu koliko god mogu u svakoj kategoriji.

Startujući sa dizanjem iz čučnja, oni su pojedinačno startovali sa 143 kg i dok je Simods uspeo da odradi svoje ponavljanje, Keler nije uspeo u prvom pokušaju. Međutim, on jeste uspeo iz drugog puta, dok je Simods prešao na težinu od 147,5 kg, što mu je ujedno i lični rekord. Keler je uspeo da ga stigne u svom trećem pokušaju, ali kada je Simods pokušao da dostigne novi lični rekord sa 152 kilograma, on takođe nije uspeo, ostavljajući tako obojicu na prethodnoj kilaži.

Sledeća runda zasnivala se na benč presu i oba čoveka su startovala sa 102 kilograma, sa Kelerom koji je izbacio ovu težinu bez preteranog napra. Simods je uspeo da podigne 106,5 iz svog drugog pokušaja, dok je Keler već otišao na 115,6. Treći i konačni Simodsov pokušaj podizanja 111 kilograma nije bio uspešan, sa njegovim kolegom koji je osvojio ovu kategoriju sa podizanjem maksimalne težine od 120,2 kg, što ga ih je dovelo do ukupnih rezultata od 560 i 590 bodova.

Poslednji događaj jeste izazov u mrtvom dizanju, gde su oba čoveka ranije uspela da izvuku težinu od 181,5 kilograma. Za prvo ponavljanje, Simods je uspeo da podigne 188,2 kilograma, zbog kojih je, kako sam priznaje, osećao blagu nesvesticu, dok je Keler istovremeno uspeo da podigne 192,7 kilograma. Tokom drugog ponavljanja, Simods je ciljao ka 197 kilograma, znajući da uvek može spustiti težinu za svoju finalnu rundu.

On je na kraju odigrao na sigurno, opredeljujući se za podizanje 199,5 kilograma, dovodeći svoj ukupan rezultat do cifre od 474 kilograma.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group