Kako da izbegnete povrede u teretani

Predstavljamo vam vežbe koje će vam pomoći da se zagrejete i da izbegnete povrede...

Povrede u teretani su veoma česte, a evo zbog čega. Muškarci u teretani obično rade sa velikim težinama i pokušavaju da urade opasne i teške vežbe. Velike težine i nepravilno izvođene dovode do povreda, ali to nije najveći razlog. Najveći problem je taj što se muškarci ne zagrejavaju dovoljno pred trening i tako ugrožavaju svoje telo i svoje mišiće.

Zagrevanje je vrlo važno jer ćete na taj način pripremiti vaše zglobove, kosti i mišiće na napore koji dolaze. Istezanje je vrlo važno i to je definitivno najbolji način da započnete svoj trening. Dakle, zašto je istezanje korisno? Pre svega, uz pomoć istezanja razbuđujemo telo na mnogo bolji način.

Istezanje upravo služi za to, da se pravilno razmrdate i pokrenete vaše telo.

Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo vežbe koje će vam pomoći da se istegnete i zagrejete pred trening, pa ćete tako najlakše uspeti da izbegnete povrede.

Evo šta treba da radite pre treninga:

1. Lagano trčanje

Ne morate da trčite 10 kilometara i da se premorite pre jakog trneinga. Dovoljno je da uhvatite dva kruga oko teretane ili da trčite samo 10 minuta na traci za trčanje. Tako ćete pokrenuti sve mišiče i zglobove u vašem telu pa ćete mnogo efikasnije i lakše raditi vežbe sa tegovima.

2. Balansiranje na jednoj nozi

Ovo je sjajna vežba koja će imati najveći utisak na zglobove vaših nogu. Takođe, ovo je vežba koja vam može pomoći pri istezanji i koja će povećati vašu ravnotežu.

3. Vežbe otpora

Vežbe otpora su sjajne jer su početničke vežbe snage. Rastezanje sajle je jedna od tih vežbi koja vam može pomoći i koja će vas dobro zagrejati pre početka napornog treninga.

4. Skakutanje

Obično skakanje vam takođe može pomoći jer ćete se tako najbolje razdrmati i kao kod trčanja, pokrenućete sve mišiće: Vaši zglobovi na nogama i kolena biće pod najvećim uticajem, pa ćete posle ove vežbe biti spremni da radite teške i naporne vežbe za noge.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group